Vývoj na trhu ropy: otázniky nad dopytom i ponukou - Baláž, Peter
Súčasný vývoj na medzinárodných ropných trhoch - prudké zmeny a neistota vyvolávajúca nervozitu. Pohľad do minulosti. Vývoj cien ropy. Spotreba ropy. Spotreba ropy v Číne. Najväčšími pôvodcami dopytu po rope sú najsilnejšie ekonomiky. Vývoj svetovej ekonomiky ovplyvňuje aj zvyšujúci sa dopyt po rope. Otázka pokrytia zvyšujúceho sa dopytu po rope.