Terminologické špecifiká a vybrané teoretické otázky regionálneho populačného prognózovania - Bleha, Branislav
V súčasnej dobe rastie význam výsledkov populačných prognóz. Využitie výsledkov týchto prognóz je nevyhnutné pri tvorbe hospodárskej politiky krajiny, plánovaní regionálneho rozvoja, rozvoja na lokálnej úrovni a v ďalších oblastiach. Prehľad názorov na najproblematickejšie termíny z tejto oblasti a podanie zjednocujúceho pohľadu na danú terminológiu. Koncept pozície populačného prognózovania a regionálneho populačného prognózovania a ich vzájomné relácie z hľadiska predmetovej diferenciácie a metodologickej orientácie.