Odhad sadzby diskontného faktora pri ohodnocovaní akcií pre znalcov ohodnocujúcich akcie, pre účtovníkov a finančných analytikov - Hrvoľová, Božena
Posudok znalca je jednou z možností stanovenia reálnej hodnoty cenných papierov. Znalci pri ohodnocovaní majetku postupujú podľa vyhlášky Ministerstva spravodlivosti SR č. 492/2004 Z.z. o stanovení všeobecnej hodnoty majetku. Metódy - majetková, podnikateľská (výnosová metóda), kombinovaná a porovnávacia metóda. Odhad sadzby diskontného faktora (r). Odhad nákladov vlastného kapitálu. Obchodné riziko.