Národní zájmy a tradice členských států v rozhodovacích procesech uvnitř ES - příklad "banánového" sporu - Machalová, Radka
Vytvorenie jednotného európskeho trhu s banánmi. Jeho ciele a možnosti. Situácia na trhu s banánmi v roku 1993. Nariadenie 404/93. Udalosti a faktory, ktoré mali vplyv na pozadie "banánového sporu". Faktory medzinárodnej a regionálnej povahy. Reakcia po prijatí nariadenia 404/93. Nadnárodné spoločnosti obchodujúce s banánmi. Minireforma nariadenia 404 a nová vlna protestov. Cesta k transatlantickému "banánovému" konsenzu.