Problémy železniční dopravy v historické perspektivě - Kvizda, Martin
Porovnanie problémov železničnej dopravy v minulosti a dnes. Pomocou historickej metódy ukázanie podstaty historickej ilúzie a nebezpečia s ňou spojeného pri formulácii stratégie súčasných reforiem železníc. Identifikovanie jednotlivých problémov železničnej dopravy. Postup riešenia pre jednotlivé problém& založený na historickej metóde.