Európska menová únia v kontexte globalizačných procesov svetového hospodárstva - Gonda, Vladimír
Globalizácia ako dominantná tendencia vývoja svetovej ekonomiky na prelome storočí. Formovanie regionálnych blokov ako produkt globalizácie svetového hospodárstva. Globalizácia menového systému. Vytváranie menových oblastí. Európska menová únia. Efekty európskej menovej integrácie. Euro ako integrátor krajín strednej a východnej Európy so západnou Európou.