Rozhodujúci prínos novej ekonomiky pre ďalšiu globalizáciu svetového hospodárstva - Baláž, Peter
Charakteristika novej ekonomiky v ekonomickej teórii. Analýza vývoja svetového hospodárstva v nadväznosti na presadzovanie súboru najvýraznejších, kvalitatívne nových spoločensko-ekonomických fenoménov, výsledkom pôsobenia ktorých je aj ďalšia etapa v napredovaní našej civilizácie, ako sa táto ekonomika v kontexte informačnej spoločnosti chápe. Preceňovanie i podceňovanie fenoménu novej ekonomiky v USA. Mikro a makroekonomický pohľad na novú ekonomiku.