Konkurencieschopnosť ovčích výrobkov v Slovenskej republike po vstupe do EÚ - Hudáková, Ivana, 1976-
Prezentácia súčasného stavu nášho ovčiarstva a jeho úlohy, ktoré je treba zabezpečiť po vstupe do EÚ. Vývoj stavov oviec v SR, vývoj reprodukčných a úžitkových ukazovateľov oviec v SR, regulácia trhu s ovčími komoditami. Z vývoja predaja a cien chovu oviec vyplýva, že toto odvetvie živočíšnej výroby je konkurencieschopné a má perspektívu rozvoja. V budúcnosti je treba efektívne rozvíjať chov oviec pri rešpektovaní ochrany životného prostredia majúc na zreteli efekt primeraného udržateľného rozvoja v našej krajine.