Vývoj základného finančného cieľa podnikov - Vlachynský, Karol
Hlavné črty anglosaského modelu finančného hospodárenia podnikateľskej sféry (USA, Veľká Británia), hlavné črty modelu charakteristického pre kontinentálnu Európu. Proces globalizácie vedie k postupnému zbližovaniu anglosaského a európskeho systému finančného hospodárenia podnikateľskej sféry. Preto sa budú zbližovať aj základné finančné ciele podnikov.