Zložitá cesta k hospodárskej a menovej únii - Majerský, Radovan
Európska integrácia a jej cieľ zabezpečiť politický a ekonomický rozvoj Európy a zvýšiť konkurencieschopnosť Európy v medzinárodnom meradle. Biela kniha (1985) - dokument na zavedenie jednotného vnútorného trhu. Správa o hospodárskej a menovej únii v krajinách Európskeho spoločenstva - postup Európskeho spoločenstva k hospodárskej a menovej únii. Názory svetových ekonómov na snahy o budovanie hospodárskej a menovej únie.Vplyv diskusií na tvorbu Zmluvy o Európe. Splnenie maastrichtských kritérií.