Finančný plán ako nástroj zvyšovania hodnoty podniku - Tóthová, Alena, 1968-
Dobre zostavený a motivujúci finančný plán poukazuje na dôležitú úlohu marketingu a tou je, že trh si musí podnik ovplyvňovať požadovaným smerom. Východiskom pre tvorbu finančného plánu musí byť dôkladná externá a interná analýza podniku a taktiež vypracovaná stratégia budúceho rozvoja podniku. Existuje množstvo faktorov, ktoré na tvorbu finančného plánu majú vplyv a odrazia sa v jeho výsledkoch - v projekcii finančných a ostatných ukazovateľov a v hodnote podniku. Ak chce podnik do budúcnosti zvýšiť svoju hodnotu, stoja kontrolóri a pracovníci zabezpečujúci tvorbu finančného plánu pred úlohou, ako a akým spôsobom to docieliť.