Úlohou štatistiky je ukázať svet taký, aký je! - Chajdiak, Jozef
Štatistika ako súčasť procesov rozhodovania. Úloha matematickej štatistiky. Spôsoby štatistického skúmania. Výberové skúmanie. Experimentálne zisťovanie.