Trendy v inštitucionálnom usporiadaní finančnej regulácie a dohľadu v Európskej únii - Zimková, Emília
Sektorový a funkcionálny model v inštitucionálnom usporiadaní finančnej regulácie a dohľadu krajín EÚ. Faktory podporujúce integráciu finančnej regulácie a dohľadu. Trend k integrácii orgánov regulácie a dohľadu do jednej inštitúcie. Diskusie o vytvorení nadnárodnej inštitúcie dohľadu. Bazilejská Banka pre medzinárodné platby a jej významné postavenie v tejto oblasti.