Zvyšovanie konkurenčnej schopnosti a konkurenčnej výkonnosti slovenských podnikov v priemysle - Sršňová, Jana
Súčasná úroveň konkurenčnej schopnosti a konkurenčnej výkonnosti je determinovaná vývojom odvetví priemyslu, ktorý má rozhodujúci podiel nielen na celkovom vývoze, ale i uspokojovaní požiadaviek slovenského trhu. Napriek zmenám konkurenčnej výkonnosti v niektorých odvetviach priemyslu, nemožno ju v priemysle hodnotiť ako uspokojivú. Vybrané ukazovatele konkurencieschopnosti odvetví priemyslu v roku 2003. Segmentácia trhov ako jedna z metodík analýzy konkurenčnej schopnosti výrobkov. PZI ako dôležitý nástroj rastu konkurenčnej schopnosti a konkurenčnej výkonnosti.Výhody a nevýhody, ktoré prináša vstup SR do EÚ vo vzťahu k PZI.