Význam analýzy hlavných komponentov pri riešení úloh viacrozmernej štatistiky - Megyesiová, Silvia, 1969-
Podstata metódy hlavných komponentov. Úloha faktorovej analýzy. Ciele analýzy hlavných komponentov. Korelačná analýza vybraných ukazovateľov.