Fúzie a akvizície v bankovom sektore - Bikár, Miloš, 1973-
Najväčšie medzinárodné akvizície bánk v Európe. Prevratná transformácia v bankovom sektore SVE. Stredoeurópskemu trhu aktuálne dominujú medzinárodné banky, ktoré vlastnia viac ako 90 percent trhu v Chorvátsku, Českej republike, Estónsku a na Slovensku a viac ako 60 percent v ďalších krajinách. Akvizície bánk v SVE v rokoch 2002-2005. Ďalšími cieľmi bankárov a ich expanzie je nenasýtený trh Ruska a Ukrajiny. Medzinárodné banky sa zameriavajú aj na najväčší potenciálny trh - Čínu. Hlavné trendy v európskom bankovníctve.