Inovatívnosť ako predpoklad zvýšenia konkurencieschopnosti malých a stredných podnikov - Strižencová, Michaela
Význam MSP pri vytváraní blahobytu a zamestnanosti. MSP a Lisabonská stratégia. Program pre konkurencieschopnosť a inovatívnosť na roky 2007-2013 a jeho ciele. Pre rozvoj konkurencieschopnej ekonomiky založenej na znalostiach sú v slovenskej verzii Lisabonskej stratégie navrhnutej MF SR navrhnuté štyri základné okruhy - budovanie informačnej spoločnosti, inovácie, veda a výskum, investovanie do vzdelávania a ľudského kapitálu, podnikateľské prostredie. Tabuľka európskych inovácií - porovnanie členských štátov EÚ a kandidátskych krajín,