Počiatky slovenského bankovníctva - Tkáč, Marián
Okolnosti vzniku prvých slovenských bánk. Korene úverových inštitúcií so slovenským kapitálom a slovenskou rokovacou rečou. Banky ako nástroj zápasu o národ. Najstaršie etnicky slovenské banky.