Ekonómia, filozofia a veda - Slovík, Patrik
Ekonómia ako vedná disciplína alebo ako vetva filozofického myslenia. Charakteristika vedeckých a nevedeckých výrokov. Rozdielne ponímania poznania a hodnotenia. Normatívny a pozitívny prístup v ekonómii. Spoločné charakteristické črty premietajúce sa do prienikov ekonómie, filozofie a vedy.