Efektívnosť výrobných činiteľov v slovenskom poľnohospodárstve - Szabo, Ľuboslav
Analýza doterajšieho vývoja, súčasný stav a úroveň využívania výrobných činiteľov v slovenskom agrárnom sektore, posúdenie ich vplyvu na jeho konkurencieschopnosť a očakávané vývojové tendencie v tejto oblasti. Faktory výkonnosti agrárneho odvetvia - externé a interné. Posudzovanie výkonnosti agrosektora dostalo nové dimenzie po vstupe SR do EÚ. Nižšia výkonnosť a produktivita je príznačná pre novo vstupujúce krajiny, vrátane SR. Pôda, práca a kapitál, ľudské zdroje. Efektívnosť výrobných činiteľov v slovenskom poľnohospodárstve. Využívanie výrobných činiteľov v poľnohospodárskych podnikoch. Výkonnosť podnikov je jav, v ktorom najviac zaostávame za krajinami EU-15, jej zvyšovanie je predpokladom rastu konkurenčnej schopnosti našich podnikov.