Vplyv mobbingu na pracovnú skupinu - Adamková, Hana, 1969-
Mobbing ako systematické negatívne pôsobenie na pracovisku, ktoré je iniciované a riadené kolegom, príp. kolegami s cieľom obeť poškodiť alebo využiť na dosiahnutie svojich zámerov trvalým tlakom alebo opakovanými útokmi počas dlhšej doby. Jej jednoznačným výsledkom je znížená výkonnosť. Mobberi, ich stratégie a formy útokov, obete mobbingu. Významná úloha manažéra, ktorý by mal byť citlivý na vzťahy a atmosféru v pracovnej skupine, aby dokázal identifikovať, pochopiť a aktívne riešiť vzniknuté zmeny vo vzťahoch.