Európska únia a Slovenská republika v širších ekonomických súvislostiach - Šíbl, Drahoš
Ekonomické súvislosti Európskej únie ako najvyspelejšieho integračného zoskupenia v porovnaní s inými integračnýmí zoskupeniami vo svete. Najväčšie štáty sveta, rozloha a počet obyvateľov. Pohľad na svet ako celok. Výška HDP na obyvateľa a parita kúpnej sily. Rozdiely medzi štátmi EÚ.