Aktuálne otázky pri zabezpečovaní pohybu kapitálu a platieb v Európskej únii - Mogyorosiová, Zuzana, 1975-
Voľný pohyb kapitálu a platieb v Európskej únii. Interpretácie nových ustanovení Zmluvy o voľnom pohybe kapitálu a platieb. Ide najmä o ponímanie zákazu obmedzení voľného pohybu kapitálu. Zákaz diskriminačných a nediskriminačných opatrení členských krajín. Obmedzenie vo vzťahu k tretím krajinám. Výklad vybraných ustanovení jednotlivých článkov Zmluvy.