Konkurenceschopnost podniku ve vztahu k rozvoji managementu - Záthurecký, Viliam
Pri definovaní pojmov konkurencieschopnosť, konkurenčná výhoda sa význam a dopad uvedených pojmov presúvajú do oblasti podnikateľského prostredia, ktoré je indikátorom vzrastu, poklesu a iného pohybu v oblasti výkonnosti podniku, jeho efektívnosti a činnosti manažmentu. Otázky rozvoja konkurencieschopnosti konkrétneho podniku sú predovšetkým spojené s rozvojom manažmentu a východiskom pre úspech podniku môže byť hľadanie spôsobu účelného spojenia dvoch faktorov - rozvoja konkurencieschopnosti a rozvoja manažmentu.