Ekonomická efektívnosť zvyšovania úrovne kvality procesov v železničnej doprave - Nedeliaková, Eva
Vývojové trendy na prepravnom trhu SR vedú k nutnosti presadzovania železničnej dopravy v konkurencii najmä s cestnou dopravou. Z hľadiska zvládnutia špecifických podmienok v Európe je potrebné zaoberať sa problematikou ekonomickej efektívnosti zvyšovania úrovne kvality procesov. Riadenie ekonomiky kvality, ekonomická efektívnosť zvyšovania úrovne kvality. Od globálnej spokojnosti zákazníka k nárastu zisku. Ekonomická efektívnosť zvyšovania kvality služby pre dopravcu a pre užívateľa. Náklady súvisiace so zaistením služby a spokojnosti zákazníka.