Ázijské obry stavili na obchod - Pressburg, Adrian Peter
India a Čína obnovia začiatkom júla 2006 obchodné spojenie po legendárnej starovekej Hodvábnej ceste. Zbližovanie dvoch najľudnatejších krajín sveta pozorne sledujú aj investorské a podnikateľské kruhy. Zahladzovanie bilaterálnych sporov z minulosti a hľadanie spoločnej cesty k zabezpečeniu prístupu k prírodným zdrojom (ropa a plyn). Prudký rast čínsko-indickej obchodnej výmeny. Obchod a zahraničná politika.