Rusi klopú na slovenskú oblohu - Beer, Gabriel
Rusko plánuje na Slovensku zriadiť základňu pre ruské vrtuľníky, ktoré by mali byť súčasťou veľkého projektu zameraného na hasenie požiarov v západnej a južnej Európe. Investícia má byť veľká, ale presnú výšku ruská strana nekonkretizovala. Zatiaľ je projekt v štádiu vybavovania dokumentov. Z histórie a činnosti ruskej leteckej spoločnosti UTair.