Trendy rozvoja príchodového cestovného ruchu v Európe a na Slovensku - Petrík, Ivan
Globálne trendy vývoja cestovného ruchu zhrnuté vo "Vízii cestovného ruchu do roku 2020". Saturácia trhu, sebavedomejší spotrebitelia s väčším množstvom finančných prostriedkov a ich vplyv na rentabilitu poskytovateľov služieb v cestovnom ruchu. Štatistické údaje o príchodovom cestovnom ruchu na Slovensku v rokoch 1993-2005. Nárast počtu osôb využívajúcich územie SR na tranzit. Teritoriálna štruktúra príchodového cestovného ruchu Slovenska. Motív pobytu zahraničných turistov na Slovensku. Miera spokojnosti návštevníkov s poskytovanými službami.