Chápanie cezhraničnej spolupráce v navrhovanej regionálnej politike Európskej únii na programovacie obdobie 2007-2013 - Ivaničková, Alžbeta
Cezhraničná spolupráca ako dôležitý element priestorového usporiadania. Analýza všeobecného rámca cezhraničnej spolupráce a iniciatívy spoločenstva INTERREG a ich implikácie pre regionálny rozvoj. Úloha a postavenie iniciatívy INTERREG a nový cieľ európskej teritoriálnej spolupráce pre novú architektúru politiky súdržnosti EÚ po roku 2006.