Česká vs. americká firemní kultura - Hospodářová, Ivana
Porovnanie českej firemnej kultúry a firemného prostredia s americkou firemnou kultúrou a prostredím. Identifikácia s prácou a pracovnou skupinou a identifikácia s organizáciou (firmou). Orientácia na vzťahy na pracovisku. Zachádzanie s negatívnymi informáciami. Striktné oddelenie súkromnej a pracovnej časti jednotlivca v americkej kultúre. Humor a otvorená komunikácia. Sebavedomie a suverenita.