Objekt andragogiky: člověk a kulturní kapitál - Kubátová, Helena
Vymedzenie animácie dospelého človeka v dimenzii kultúrnej a edukatívnej. Osvetlenie procesu humanizácie poukázaním na rôzne aspekty ponnímania kultúrneho kapitálu a vzdelávacieho procesu.Sociálno-konštruktivistické poňatie kultúrneho kapitálu a mocenské poňatie výchovy a vzdelávania. Sociálno-psychologické poňatie kultúrneho kapitálu a humanisticko-filozofické poňatie výchovy a vzdelávania.