K některým mimoekonomickým faktorům ekonomického růstu malé ekonomiky - Jurečka, Václav
Autor obracia pozornosť na niektoré psychosociálne a sociokultúrne rysy malých krajín, ktoré môžu ovplyvňovať utváranie a realizáciu ich hospodárskej politiky a ich ekonomického chovania. Demokratický korporativizmus a negociačná ekonomika. Priemerná pozícia jednotlivých malých krajín v otázke prospešnosti či škodlivosti konkurencie.