Výkonnosť ekonomiky SR a možnosti jej zvyšovania - Blašková, Mária
Ekonomiku Slovenska charakterizuje zaostávanie jej výkonnosti a konkurencieschopnosti oproti dosahovanému priemeru členských štátov EÚ. Meranie výkonnosti a konkurencieschopnosti ekonomiky. Makroekonomické ukazovatele, HDP. Ďalšie meradlá - ukazovateľ ľudského rozvoja, index útrap, porovnávanie dosahovaných slobôd, národná elektronická zdatnosť, indexy ovplyvniteľnosti vlády, index schopnosti vlády, index vnímania korupcie ... . Dôležitý rozmer výkonnosti ekonomiky - konkurencieschopnosť. Zhodnotenie výkonnosti ekonomiky Slovenska.