Jak odstranit latinskoamerickou chudobu? - Jungbauer, Radomír
Problém chudoby v krajinách Latinskej Ameriky. Súčasné ľavicové vlády a deklarovanie odstránenia chudoby. Situácia vo Venezuele a v Brazílii. Ťažkosti so zabezpečením trvalého hospodárskeho rastu a tým aj s postupným odstraňovaním chudoby. Kultúrne prekážky brániace vyššiemu rastu.