Zmeny v marketingovom prostredí v súčinnosti s vývojom podnikateľských subjektov - Urban, Eduard
Zmeny v ekonomickom prostredí a strategické rozhodnutia firiem. Vývoj svetovej ekonomiky a globalizačné trendy. Informatika a intelektuálne vlastníctvo. Zmeny v oblasti štruktúry subjektov trhu. Tendencie v oblasti dopytu a ponuky. Perspektívy vývoja prostredia a stratégií podnikov.