Inteligentní dopravní systémy - Zelený, Lubomír
Filozofia inteligentných dopravných systémov. Dopravná telematika - charakteristika a využitie. Rozvoj transeurópskych dopravných sietí a zavádzanie ITS ( Inteligent transport systems). Automobilové navigačné a informačné systémy využívané na uľahčenie orientácie v meste. Telematické systémy založené na zbere rôznych dát. Dopravné spravodajstvo. Nová generácia dopravného vysielania RDS-TMC (aplikácia FM rádiového dátového systému).