Zásoby řízené dodavatelem - Nývltová, Iveta
Podstata systému riadenia zásob dodávateľom - Vendor managed inventory (VMI). Výhody tohto systému - stúpajúce zisky, nižšie skladové zásoby a zníženie nákladov. VMI postavené na princípe, keď dodávateľ riadi stav zásob odberateľa. Spredhľadnenie požiadavky a materiálového toku v zásobovacom reťazci.