Trendy ve sňatkovém chování obyvatelstva České republiky ve 20. století - Fialová, Ludmila
Faktory pôsobiace na množstvo uzavretých manželstiev. Štatistické údaje o úrovni uzavierania manželstiev v Českej republike za obdobie rokov 1901 - 2000. Obdobie "zlatého veku" rodiny (v podmienkach štátneho socializmu). Obdobie odkladaných a odmietaných sobášov. Príčiny poklesu počtu uzavretých manželstiev. Vplyv liberalizmu a individualizmu.