Kĺzavé priemery a ich využitie pri analýze devízového trhu - Klimiková, Mária
Moving average (kĺzavý priemer) ako jeden zo základných nástrojov technickej analýzy, ktorý vznikol na základe skutočnosti, že určovanie trendu z grafu môže byť dosť obtiažne a nepresné vzhľadom na cyklické výkyvy. Základné typy kĺzavých priemerov. Praktické využitie kĺzavých priemerov.