Špeciálna poistka: právne služby namiesto peňazí - Chvojka, Milan
Poistenie právnej ochrany ako špecifický druh poistenia, kde predmetom poistného plnenia nie je poskytnutie finančných prostriedkov, ale zabezpečenie právnych služieb v prospech poistených osôb. Najvyužívanejšie druhy postenia právnej ochrany - poistenie motorových vozidiel a vodičov. D.A.S. poisťovňa a jej dominantný podiel na trhu. Právna ochrana rodiny, podnikateľa a právna ochrana v pracovnoprávnych vzťahoch. Príklady z praxe.