Epistemologie a "objektivita" sociálněvědního poznání - Císař, Ondřej
Článok je kritickým komentárom diskusie medzi autormi M. Loužkom a P. Drulákom, ktorých články boli opublikované v predchádzajúcich číslach časopisu a týkali sa pozitivistickej filozofie vedy. Cesta, ako sa v pluralitnom svete priblížiť k objektivite poznania. Diskusia rôznych teoretických skupín. Dichotómia medzi pozitivizmom a normativizmom, ktorú uvádza Loužek. Rozdiel medzi analytickými a normatívnymi teóriami medzinárodných vzťahov.