Je možná interdisciplinarita v oblasti společenských věd? - Schneider, Jiří
Predpoklady interdisciplinárneho prístupu v oblasti spoločenských vied v súvislosti s diskusiou o aplikovateľnosti teórie verejnej voľby na proces rozširovania Európskej únie. Základné línie sociológie poznania, týkajúce sa normatívnych a epistemologických aspektov spoločenských vied. Motivácia individuálnych aktérov z hľadiska teórie racionálnej voľby. Ďalšie možnosti interdisciplinárneho prístupu k štúdiu európskej integrácie.