Hospodársky cyklus v kontexte ekonomickej a menovej integrácie - Muchová, Eva, 1961-
Problematika hospodárskeho cyklu vystúpila do popredia najmä v súvislosti s kreáciou hospodárskej a menovej únie v Európe. Čoraz väčší dôraz sa kladie na synchronizáciu hospodárskych cyklov vzhľadom na fakt, že ECB by mala realizovať monetárnu politiku zodpovedajúcu štádiu hospodárskeho cyklu krajín eurozóny. Názory svetových ekonómov na EMÚ. Problémy v eurozóne.