Nový zákon o verejnom zdravotníctve s komentárom - Kmeť, Marián
Zákon č. 126/2006 Z.z. o verejnom zdravotníctve a o zmene a doplnení niektorých zákonov. Zákon ustanovuje: organizáciu a výkon verejného zdravotníctva, podmienky ochrany verejného zdravia a charakteristiky determinantov zdravia, opatrenia orgánov štátnej správy v oblasti verejného zdravotníctva, podmienky prevencie ochorení u ľudí,. práva a povinnosti fyzických a právnických osôb pri ochrane verejného zdravia, výkon štátneho zdravotného dozoru, sankcie za porušenie povinností na úseku verejného zdravotníctva. Prijatím zákona sa dosiahne kompatibilita s právom EÚ v oblasti verejného zdravotníctva.