Zvyšovanie výkonnosti a úspešnosti slovenských stavebných firiem v prostredí Európskej únie - vízie a skutočnosti - Kozlovská, Mária
V stavebných firmách a organizáciách vôbec, je potrebné pre efektívne riadenie ich činností využívať celý rad systémov pre zabezpečovanie oblastí, ktoré podporujú predmet jej hlavných podnikateľských aktivít. Tieto systémy využívajú stavebné firmy v tzv. „životne dôležitých“ oblastiach (riadenie financií, riadenie vecných zdrojov, riadenie ľudských zdrojov, riadenie zmlúv, či riadenie nákupu). Pre efektívne riadenie, ako aj zabezpečenie konkurenčnej schopnosti stavebných firiem, je „životne dôležité“ aj používanie ďalších manažérskych systémov. Analýza súčasného stavu v zavádzaní manažérskych systémov v stavebných firmách, ako aj strategických cielov spoločností v oblasti podpory konkurenčnej schopnosti slovenských firiem. Paradoxy konkurenčného prostredia na slovenskom stavebnom trhu. Národný program kvality.