Niektoré finančné aspekty vývoja Európskej únie a jej dôsledky na ekonomiku SR - Majcher, Milan
Pri skúmaní finančných aspektov vývoja EÚ a ich dôsledkov na ekonomiku SR musíme skúmať súvislosti medzi výrobnou a nevýrobnou sférou v procese príslušného vývoja, musíme poznať vzájomnú väzbu medzi teóriou, politikou a praxou. Po rozšírení EÚ o 12 štátov, bývalé východoeurópske štáty sa v oblasti pôdohospodárskej produkcie dostali takmer na mizinu - potreba diferencovaného prístupu voči novým členským krajinám. Diferencovaná finančná situácia v jednotlivých novovstupujúcich štátoch do EÚ v dôsledku rozdielností v procese znárodňovania a privatizácie.