Vplyv ekonomického cyklu na vývoj zamestnanosti a nezamestnanosti SR v súvislosti so vstupom do Európskej menovej únie - Martincová, Marta, 1955-
Nezamestnanosť v ekonomickej teórii - neoklasický a keynesovský model nezamestnanosti. Dôsledky vstupu SR do EMÚ na vývoj nezamestnanosti. Dátum vstupu Slovenska do EMÚ by sa mal určiť na základe zváženia všetkých dôsledkov (vrátane dôsledkov na vývoj nezamestnanosti).