Možnosti využitia kapitálového trhu pri ovplyvňovaní rastových a cyklických súvislostí SR v podmienkach vstupu do EÚ - Piovarčiová, Veronika, 1951-
Kapitálový trh predstavuje veľmi efektívny systém alokácie voľných finančných zdrojov v ekonomike, čo sa v konečnom dôsledku odrazí na raste investícií, zamestnanosti a celkovom ekonomickom rozvoji. K vzťahu globalizácie, hospodárskeho rastu a efektivity kapitálových trhov. Jednotný kapitálový trh sa všeobecne považuje za jeden z najvýznamnejších faktorov rastu a stabilizácie ekonomiky EÚ. Pohľad na slovenský kapitálový trh - nízka likvidita slovenského kapitálového trhu, výrazné zaostávanie v investovaní úspor domácností prostredníctvom kapitálového trhu, jednou z možností oživenia slovenského kapitálového trhu môže byť dôchodková reforma. Nevyhnutnosť vytvorenia integrovaného dohľadu nad finančným trhom.