Naozaj sú biopotraviny zdravšie? - Šinková, Terézia
Chemická bezpečnosť konvenčných a ekologicky produkovaných potravín. Európska stratégia potravinovej bezpečnosti je zabezpečenie čistých, zdravých potravín "od farmy až po stôl". Charakteristika biopotravín. Prvoradým zámerom ekologického poľnohospodárstva je rešpektovanie rovnováhy medzi človekom, poľnohospodárstvom a životným prostredím. Porovnanie rizík vyplývajúcich z kontaminácie konvenčných a ekologických produktov. Nebezpečenstvá bioproduktov sú pod kontrolou.