Inflácia - teoretický a praktický problém - Táncošová, Judita
Inflácia a pojmy, ktoré s ňou súvisia - dezinflácia a deflácia. Názory ekonómov na infláciu. Definície deflácie. Deflácia ako veľmi nebezpečný a drastický nástroj menovej politiky. Deflácia súvisí s depresiou a pokles cien je sprevádzaný rastom nezamestnanosti. Dlhodobé deflácie. Japonská deflácia.